Nieuws

 

Afgelopen zaterdag stond voor DETO een belangrijke wedstrijd op de rol. Bij een goed resultaat tegen directe concurrent Longa’30 uit Lichtenvoorde kon de ploeg van Mark Looms weer een stukje verder omhoog op de ranglijst. Daarnaast had DETO nog iets recht te zetten met betrekking tot de heenwedstrijd waar het afgelopen september ondanks een enorm veldoverwicht toch met 1-0 de bietenbrug op ging.

Deze middag liet echter geen van beide ploegen zien dat het graag weg wil uit de onderste regionen van de ranglijst. Het spel van zowel DETO als Longa was grote delen van de wedstrijd te traag, onnauwkeurig en werd ook niet bevorderd door het veld waar het gras net even te lang was en er blijkbaar in de wintermaanden minder wordt gemaaid ondanks dat de temperaturen dit weekend boven de 10 graden waren. Grootste kans voor DETO in de eerste helft was voor Mats Knol die op maat werd bediend door Bas Postma maar geheel vrijstaand de bal niet langs doelman Esink van Longa kreeg. Net toen iedereen aan de thee dacht, was het Longa dat scoorde middels Luuk Doppen die van dichtbij hard en hoog binnenschoot: 0-1.

Na de thee was het deze keer DETO dat toesloeg toen Kai Wesselink Hans Matti naar de achterlijn stuurde die vervolgens een voorzet op maat afleverde waar Bas Postma geen moeite mee had: 1-1. Daarna ploeterden beide ploegen voort en kregen nog kansen op de winst, echter gescoord werd er deze middag niet meer. Voor de neutrale kijker was de 1-1 eindstand een terechte uitslag van een hele matige wedstrijd, alleen schoten beide ploegen hier op de ranglijst niets mee op aangezien een aantal andere ploegen onderin wel driepunters scoorden en het daardoor nog spannender wordt.

DETO speelt wegens het komende carnavalsweekend al komende donderdag de volgende wedstrijd. Dan staat de afgelaste thuiswedstrijd van 20 januari tegen Heino, een andere concurrent op de ranglijst op het programma. De Sallandse ploeg deed afgelopen zaterdag goede zaken door de derby tegen Rohda Raalte knap en verrassend met 1-2 te winnen. DETO mag alvast gewaarschuwd zijn. Aftrap donderdagavond om 20.00 uur op sportpark “Het Midden”.

Klik hier voor een fotoreportage gemaakt door Wim van 't Einde

Wedstrijdgegevens DETO- Longa’30  1-1 (0-1)

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Christiaan Donners

Assistent-scheidsrechters: Maarten ten Broek en Evelyne Brontsema

Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Tom Koelman (DETO) / Luuk Doppen (Longa’30)

Scoreverloop:

44.0-1 Luuk Doppen

48.1-1 Bas Postma

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Tim Bongers, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Mats Knol (46. Thom ten Hove),Hoeseb Yakob, Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (70. Marciano Stulen), Bas Postma (70. Floris Oude Nijhuis)

Opstelling Longa’30: Dyon Esink, Floris Eskes, Mattheys Kuypers, Rolf Kruip, Mats Hegman, Mart Hummelink, Xander Lubbers, Sybe Heutinck, Dayani Timmerhuis (75. Mika Boonders), Dirk Doppen, Luuk Doppen (75. Thomas Kerperien)

s