Nieuws

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na de nederlaag tegen SVZW wachtte ons opnieuw een tegenstander van formaat, MVV. De bezoekers uit Mariaparochie hadden de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen en begonnen dan ook als favoriet aan de laatste bekerwedstrijd. Ten opzichte van vorige week stonden dezelfde 11 spelers in het veld, al had De Trainerd 3 spelers op een andere positie laten spelen.
Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd on fire. Beide teams wouden voetballen en daardoor regende het kansen. Wij spelen in de 4e minuut geen 4 tegen 2 situatie uit en in de tegenaanval schiet een speler van MVV richting de kruising, maar Ramon laat zien een geweldige reflex in huis te hebben. Meteen daarna volgde de volgende kans voor MVV, maar die bal werd naast geschoten.
In de 10e minuut is er geklungel bij MVV achterin, de verdediger en keeper communiceren niet met elkaar waardoor Joost de bal tussen de twee richting doel weet te schieten, spijtig genoeg beland de bal op de paal. Daarna kwam een periode van veel kansjes, maar geen grote kansen.
Dat veranderde in de 21e minuut. Wij hebben een aanval over links waarbij Ruben zijn duel wint en de bal op een presenteer blaadje geeft op Stijn, 1-0! Ondanks dat de gastheren tot nu toe iets sterker waren is dit de derde goede kans voor ons en kun je het niet onterecht noemen. Vanaf dit moment worden wij beter en beter en geeft Jip een geweldige steekbal op Ruben, die komt een teenlengte tekort en even later heeft David een geweldige lange bal op Stijn die recht op de keeper afschiet.
Pas in de 36e minuut krijgt MVV weer een goede kans maar wederom is Ramon een sta in de weg. In de tegenaanval krijgen wij een goede kans waaruit wij een corner krijgen en die corner resulteert in een 2e bal op de paal van Joost. Daarna krijgt MVV nog een mega grote kopkans a la Van Persie in 2010, maar de bal gaat naast de paal.
Kort voor rust maken we de verdiende 2-0. Gijs geeft een heerlijke lange bal waarmee hij Toon 1 op 1 met de keeper zet. De keeper maakt een lichte overtreding maar Ruben profiteert om de bal in een lege goal te schieten. Meteen daarna krijgen we nog een mega kans maar de derde treffer blijft uit.
Zoals iedereen kan lezen gebeurde er mega veel in de 1e helft. Voetbal in een heel hoog tempo met een hoog niveau. Normaal gesproken geen reden om te wisselen maar Koen maakt na 4 weken blessure leed zijn opwachting in plaats van de uitstekend spelende Zhen. Diezelfde Koen geeft in de 52e minuut een lange bal waarmee Joost alleen op de keeper af kan en de 3-0 maakt.
Kort daarna volgen 2 wissels, David en Stijn gaan eraf voor Remco en Petran. De wedstrijd lijkt gespeeld en het momentum ligt helemaal bij ons. In de 70e minuut heeft Jip andermaal een steekbal in huis maar Ruben mist de 1 tegen 1 situatie. Even later zet Twan met een geweldige bal Remco vrij op de keeper maar die mist de scherpte en mist ook 1 op 1.
De laatste 10 minuten breken aan en ineens gaat de wedstrijd op z’n kop. MVV krijgt na een hele lichte overtreding een gemakkelijke penalty en die wordt geweldig binnen geschoten. De ruimte voor ons wordt groter en de ingevallen Sil krijgt 2 goede kansen maar komt niet naar binnen waardoor deze voorbij gaan. Vervolgens krijgen wij 3 terechte gele kaarten binnen 5 minuten en maken de bezoekers ook nog de 3-2. En zoals het altijd gaat.. ze krijgen ook nog een kans op de gelijkmaker. In blessure tijd krijgen de bezoekers een corner en de keeper gaat mee naar voren. In de tegenaanval krijgen wij een ingooi en Remco schiet de bal van 35/40 meter in de goal, 4-2 en wedstrijd beslist.
Man of the Match Jip had zijn nominatie nog extra kracht kunnen bijzetten door de 5-2 te maken, maar hij faalde 1 op 1 met de keeper. Maar hij heerste op het middenveld en gaf meerdere steekballen. De jongens van Dominik Dimitrovic lijken klaar voor de competitie, die komende zaterdag begint met een uitwedstrijd tegen SSA DVC Dedemsvaart. De wedstrijd begint om 12:30.