Nieuws

 

DETO speelde zaterdag in Oldenzaal, waar de kersverse districtsbekerwinnaar Quick’20 de tegenstander was. Quick’20 was voorafgaand aan de wedstrijd zo goed als veilig op de ranglijst, daar waar DETO nog een aantal puntjes moet halen om de nacompetitie te ontlopen.Bij DETO ontbraken doelman Roberto Stopel en Thom ten Hove wegens blessures die ze opliepen in de wedstrijd tegen Excelsior’31 en ook bij Quick waren een hele reeks basisspelers afwezig vanwege opgelopen pijntjes in de recente bekerfinale van woensdag.

Onder schitterende weersomstandigheden werd er afgetrapt op het echte gras van “Vondersweijde”. Het leek bij vlagen wel zomeravond voetbal wat de beide ploegen lieten zien met supporters die heerlijk in de zon zaten. Echter zij zagen weinig kansen en een wedstrijd die zich met name op het middenveld afspeelde. DETO brak in de 37e minuut de ban toen Dean Polko met een fraaie crosspass Kai Wesselink bereikte. De afgemeten voorzet van Wesselink vanaf de linkerkant werd door Bas Postma onhoudbaar achter doelman Ensink van Quick gekopt: 0-1. Kort daarna was het Tim Sickman die met een fraaie redding met zijn voeten DETO behoedde voor de gelijkmaker. Echter, op slag van rust kwam die er helaas voor DETO toch toen Quick door mocht na een overtreding op Tom Koelman, DETO wachtte op het fluitje, maar Peter Ilia de bal in de verre hoek schoof: 1-1.

Na de thee was Quick in de eerste fase de bovenliggende ploeg en mocht DETO een paar keer van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Ook DETO was op het uur levensgevaarlijk toen Wesselink alleen opdook voor Ensink maar zijn schot via de doelman over zag vliegen. Naarmate de tweede helft vorderde konden de toeschouwers zien dat Quick al een finale in de benen had en steeds meer moeite had met de warmte en de druk van DETO. Echter gescoord werd er niet meer door beide ploegen en stond er uiteindelijk een 1-1 stand op het bord die recht deed aan de wedstrijd.

Zo sprokkelde DETO weer een puntje en is het bijna “kampioen gelijke spelen” in dit lopende seizoen. Voor DETO staan nog twee belangrijke finales op het programma waarin nog punten gepakt moeten worden. Komende zaterdag komt MASV uit Arnhem naar Vriezenveen en in de slotronde gaat DETO op bezoek bij het reeds gedegradeerde Pelikaan S in Oostwold. Let op: in de laatste twee speelronden worden alle wedstrijden gespeeld op zaterdag en wordt er om 18.00 uur afgetrapt.

Wedstrijdgegevens Quick’20 - DETO 1-1 (1-1)

Scheidsrechter: Maarten ter Velde

Assistent-scheidsrechters: Tycho van Brink en Yunus Elibol

Toeschouwers: 200

Gele kaart: Kai Wesselink (DETO)

Scoreverloop:

37. 0-1  Bas Postma

44. 1-1  Peter Ilia

Opstelling DETO: Tim Sickman, Mert Baglar, Tom Koelman, Tim Bongers, Hans Matti, Dean Polko (68. Mats Knol) , Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Kai Wesselink, Bas Postma (68. Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest (83. Melvin Degenaar)

Opstelling Quick’20: Niels Ensink, Wout Droste (64. Yannick Heskamp), Cas Goorhuis (83. Frank Eulderink), Ryan Snelders, Lars Getkate (64. Mike Tanke), Peter Ilia, Luuk Geelen (74. Tim Zwienenberg), Bart Huyts, Daan Oude Veldhuis, Thomas Bosch (46. Jesse Kip), Furkan Akova

s