Nieuws

 

Afgelopen zaterdag stond voor DETO het weerzien met de buren uit Tubbergen op het programma. In de heenwedstrijd in september waren het de blauw-witten die, ondanks een zwaar veldoverwicht van DETO in Tubbergen, met 2-1 aan het langste eind trokken. Gelukkig refereerde de club uit Tubbergen in haar voorbeschouwing op deze wedstrijd ook nog even aan de destijds hete slotfase waar TVC-speler Wessel Hofste na een flinke duw van Ümran Zambak naar de grond ging, volgens de club lang moest revalideren maar een week later op wonderbaarlijke wijze gewoon weer in de Tubberger basiself verscheen, waar Zambak buitenproportioneel werd gestraft met enkele maanden uitsluiting tot gevolg, mede door het geweldige dorpstheater in en om het veld in Tubbergen.

Deze zaterdag konden de ploegen voor ruim 750 toeschouwers met een schone lei beginnen en startte Mark Looms met de basiself die ook tegen Berkum en VVOG succesvol was geweest. Eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gasten waar Sam Holsink zijn inzet gekeerd zag worden door Roberto Stopel. Daarna pakte DETO het initiatief zonder dat de ploeg echt gevaarlijk kon worden want TVC’28 was duidelijk voor een punt naar Vriezenveen gekomen en stond verdedigend haar mannetje met veel volk achter de bal en waarbij het overtredingen niet schuwde. Zo ontsnapte Okke Schepers in de 38e minuut aan een overduidelijke gele kaart toen hij Kai Wesselink op weg naar het doel hard onderuit schoffelde. 

Even later was een foute inspeelpass van Hoeseb Yakob de inleiding tot een ingreep van Tom Koelman die aan de noodrem moest trekken en gedecideerd door scheidsrechter Ordelmans met rood naar de kleedkamer werd gezonden. Hier waren de meningen in het publiek uiteraard over verdeeld want was het nu een doorgebroken speler of liep Yakob toch nog op dezelfde lijn in het veld? Het oordeel van de scheidsrechter was duidelijk. Zo werd de wedstrijd er kort voor rust voor DETO met 10 man niet eenvoudiger op.

TVC probeerde na de rust in overtal direct zaken te doen en kwam enkele keren gevaarlijk door waarbij het ongewijzigde DETO aan een achterstand ontsnapte. Rond het uur krijgt DETO ook met 10 man meer grip op de wedstrijd en schiet Ferdi ter Avest na een fraaie aanval maar nipt over de lat van Wouter Goos. Met nog een half uur op de klok wisselt Looms en worden Thom ten Hove en Floris Oude Nijhuis vervangen door Mats Knol en Ümran Zambak. Laatstgenoemde staat koud in de punt van de aanval als Hans Matti na een fraaie combinatie over links de bal teruglegt en Zambak de hoek voor het uitzoeken heeft: 1-0. Uiteraard blijdschap alom bij DETO en juist bijzonder dat Zambak na alles wat hij over zich heen heeft gehad in de heenwedstrijd hier scoort. De sfeer in het veld wordt hierna wat onvriendelijker wat in de 72e minuut resulteert in het voorlopige einde van de wedstrijd als Okke Schepers in een duel om de bal hard doorhaalt op Sten Knol waarbij laatstgenoemde een dubbele beenbreuk oploopt. Schepers krijgt tot verbazing van alles en iedereen slechts zijn tweede gele prent en kan daarmee inrukken. DETO speler Mats Knol, broer van de geblesseerde Sten Knol duwt in het opstootje en de paniek die ontstaat wegens de zware beenblessure van zijn broer een TVC speler van zich af en moet daarom ook inrukken met een rode kaart. Het meest trieste en verbazingwekkende moment van de middag moet dan nog plaatsvinden als aan de zijlijn een groepje lieden uit Tubbergen staat de lachen en applaudisseert naar hun team wegens de fysieke en psychische schade die is aangericht op het veld. Kaderleden stonden erbij en keken ernaar. Vanwege de ernst van de blessure en het lange wachten op de ambulance wordt uiteindelijk in onderling overleg besloten niet verder te spelen deze middag.

Tot slot nogmaals even iets over revalideren. Waar de één na een zogenaamde revalidatie een week later weer meespeelt alsof er niets is gebeurd, moet de ander nog dezelfde zaterdag geopereerd worden, daarna langdurig revalideren en tevens vrezen voor het mogelijke einde van zijn voetbalcarrière. Een zeer trieste ontknoping van wat zo’n mooie voetbalmiddag had kunnen zijn. Sten, heel veel sterkte en beterschap!

Wanneer de resterende 18 minuten van de wedstrijd worden gespeeld waarbij DETO met 9 en TVC met 10 man moeten aantreden is momenteel nog niet bekend. DETO gaat komende zaterdag naar Haren waar Be Quick 1887 de volgende tegenstander is. Aftrap is laat in de middag om 16.15 uur.

Wedstrijdgegevens: DETO- TVC’28  gestaakt na 72 minuten bij een stand van 1-0 (0-0)

Scheidsrechter: Jorg Ordelmans

Assistent-scheidsrechters: Lars Bosch en Chris Hoogland

Toeschouwers: 750

Gele kaarten: Okke Schepers (TVC’28)  2x geel

Rode kaarten: Tom Koelman en Mats Knol (DETO)

Scoreverloop:

64.1-0Ümran Zambak

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Thom ten Hove (58. Mats Knol),Hoeseb Yakob, Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Ferdi ter Avest, Floris Oude Nijhuis (58. Ümran Zambak)

Opstelling TVC’28: Wouter Goos, Mick Schlepper, Wessel Hofste, Jelle Leenders, Jeffrey Huizinga, Okke Schepers, Mart Groothuis, Niek Staarink, Koen Leemhuis, Marijn Frons, Sam Holsink

s