Nieuws

De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was voor DETO identiek aan de laatste van vorig seizoen met het Friese Buitenpost als tegenstander in Vriezenveen. Waar het op 20 mei nog uitdraaide op een doelpuntloos gelijkspel, daar liet DETO zich deze keer de kaas van het brood eten in de slotfase van de wedstrijd. En daar had niemand bij DETO rekening mee gehouden.

DETO, startend in dezelfde opstelling als een week eerder tegen Heino, pakte vanaf de aftrap het initiatief en zette Buitenpost onder druk. Echter net als een week eerder tegen Heino zag het er voetballend allemaal best leuk uit, maar was het allemaal te traag, te voorspelbaar en vergat de ploeg door te bijten op de beslissende momenten. Ondanks dat waren de twee beste mogelijkheden in het eerste part wel voor de thuisploeg, waar Ferdi ter Avest na een mooie aanval van dichtbij tegen de doelman schoot en mikte Melvin Degenaar, die door Ben Rienstra vogelvrij voor doelman Van de Meulen was gezet, de enorme kans veel te gehaast hoog over. Buitenpost stelde daar in de eerste helft vrijwel niets tegenover. Een brilstand met de rust was het logische gevolg.

In de tweede helft wederom een dominant DETO dat op zoek ging naar de voorsprong. Na een aantal wissels aan beide kanten kwam uiteindelijk voor DETO dan toch de verdiende voorsprong op het bord. Het was, net als een week eerder,invaller Floris Oude Nijhuis die er bij een afgeslagen vrije trap als de kippen bij was om de bal binnen te werken: 1-0. En dat met nog ruim 10 minuten op de klok. Maar in plaats van de wedstrijd "dood" te maken en “over de streep te trekken” zoals dat in voetbaljargon zo mooi heet, speelde DETO naïef en probeerde meer doelpunten te maken. Daardoor kreeg de ploeg het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Buitenpost de twee grote kansen die het kreeg in de tweede helft omzette in doelpunten. Eerst was het David Albert Villalta die vanuit buitenspelpositie tot verbazing van DETO de gelijkmaker binnen mocht werken: 1-1. Enkele minuten later werd invaller Rik Weening de matchwinner toen hij geheel vrijstaand de 1-2 binnenschoot en heel DETO een enorme kater bezorgde waardoor DETO weer eens van angstgegner Buitenpost verloor.

Voor DETO is het zaak om deze zure nederlaag snel te vergeten, de draad weer op te pakken en lering te trekken uit de eerste twee wedstrijden van dit seizoen en de goede dingen mee te nemen als de ploeg volgende week op bezoek gaat in Lichtenvoorde bij Longa’30. Aftrap in de Achterhoek om 16.00 uur.

Kijk hier voor een fotoreportage gemaakt door Wim van 't Einde.

Wedstrijdgegevens DETO-Buitenpost 1-2  (0-0)

Scheidsrechter: Martin Arends

Assistent-scheidsrechters: Jos Engbers en Jan Peter Hartgers

Toeschouwers: 240

Gele kaarten: Tim Bongers, Roberto Stopel (DETO) en Ron Janzen, Noureddine Boutzamar (Buitenpost)

Rode kaart: Rik Weening (Buitenpost)2x geel