Nieuws

DETO speelde zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 in de 4e divisie tegen streekgenoot Heino in de gelijknamige plaats. Beide ploegen troffen elkaar nooit eerder in competitieverband, echter door de gemengde competitie die vanaf dit seizoen is ingevoerd bestaat de 4e divisie D nu uit zaterdag- en zondagverenigingen waardoor er veel nieuwe tegenstanders op het menu staan voor DETO.

Onder leiding van scheidsrechter De Wit werd in Heino om 14.30 uur afgetrapt. Alle DETO-volgers waren na de goed verlopen voorbereiding benieuwd hoe de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Mark Looms erop zou staan nu het weer echt om de knikkers gaat en hoe de krachten met de zondagse collega’s van Heino zich zouden verhouden. In de eerste helft viel er niet veel te genieten voor de toeschouwers. Het leek of er bij beide ploegen sprake was van enige spanning en angst voor een tegengoal, iets wat onbewust altijd meespeelt bij zo’n openingsduel. DETO opereerde voorzichtig en speelde veelvuldig de bal breed of achteruit in de eerste helft. Ondanks dat kreeg DETO wel de beste kansen in de eerste helft.DETO kwam in de 22e minuut op voorsprong toen een vrije trap van Ben Rienstra uiteindelijk via Mert Baglar op maat werd aangeleverd in de zestien voor de voeten van Ferdi ter Avest, die de trekker hard en nauwkeurig overhaalde: 0-1.Dezelfde Ter Avest had op slag van rust de wedstrijd al grotendeels kunnen beslissen toen hij een rebound op een hard schot van Zambak zelfs in twee pogingen niet in het doel kreeg. Derhalve werd er thee gedronken met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, waarbij DETO de controle had en tevreden leek met de broze 0-1 voorsprong. Echter, met nog een ruim kwartier te spelen kwamen de gastheren vrijwel vanuit het niets op gelijke hoogte toen Stan Heetkamp na slecht verdedigen van DETO van dichtbij de bal hard in het dak van het doel joeg en alles weer mogelijk werd: 1-1. Het antwoord van DETO liet niet lang op zich wachten. De thuisploeg zat er in het laatste kwartier zichtbaar fysiek doorheen, liep achteruit en DETO-trainer Mark Looms had in de persoon van Floris Oude Nijhuis een verse spits in de ploeg gebracht en liet zijn ploeg wat meer naar voren spelen. Deze omzetting bleek al snel van waarde te zijn toen Ben Rienstra met een aantal mooie acties eerst de bal in ploeg hield en vervolgens Floris Oude Nijhuis vrij in de zestien liet uithalen: 1-2. Het slotakkoord kwam van DETO-captain Rienstra zelf, die in de 90e minuut vanaf rand zestien een vrije trap onhoudbaar achter doelman Mike te Wiele schoot en zo de eindstand op 1-3 bepaalde.

Zo liep het toch nog goed af voor DETO in Heino en kreeg uiteindelijk de ploeg die er het meest recht op had de drie punten bijgeschreven. Een mooie uitslag om het seizoen mee te starten en waarmee de ploeg verder kan. Te beginnen volgende week zaterdag 2 september als het Friese Buitenpost de tegenstander is in Vriezenveen. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Klik hier voor de fotoreportage van de wedstrijd gemaakt door Wim van 't Einde.

Wedstrijdgegevens Heino – DETO 1-3  (0-1)

Scheidsrechter: Robert de Wit

Assistent-scheidsrechters: Robin van Rijsbergen en Henk van der Bij