Nieuws

 

Op vrijdagavond 20 augustus was de afscheidswedstrijd van Wybe Kram. Wybe heeft na 11 seizoenen en meer dan 300 wedstrijden in DETO 1 besloten om te stoppen bij DETO en nog een jaartje bij zijn roots, bij zijn vorige club Oranje Nassau in Almelo te gaan spelen.

Om 19.00 uur stonden veel spelers van de huidige DETO selectie aan de aftrap alsmede een heel scala aan “DETO Old-Stars”. Spelers waarmee Wybe in de afgelopen 11 seizoenen heeft samengespeeld. Zo waren o.a. de oud aanvoerders Xander ten Hove en Mathijn Schepers van de partij en stond o.a. Johannes Yarbug weer eens op doel. Uiteraard was het niet echt een wedstrijd maar meer een gezellig samenzijn waarbij ook Kram jr. (Liam) mocht meedoen en ook twee keer scoorde. Wybe mocht in de slotminuut een penalty nemen waarbij hij Roberto Stopel met een soort van “Panenka” het bos in stuurde. Daarna was er een glorieuze aftocht onder de klanken van zijn favoriete Heracles Almelo muziek.

Toen iedereen fris gedoucht in de businessclub ruimte was gearriveerd, was het tijd voor het officiële gedeelte wat uiteraard ook bij zo’n avond hoort. Voorzitter Derby Krommendijk had 1 dossier van z’n voorganger laten liggen waardoor oud-voorzitter Arjan Goosselink Wybe Kram alsnog kon huldigen met het bereiken van meer dan 300 officiële wedstrijden in de DETO hoofdmacht. Dit was vorig jaar al gepland voorafgaand aan de wedstrijd tegen Genemuiden, die helaas nooit werd gespeeld. Kram kreeg namens DETO een fraaie foto collage op staal aangeboden met vele mooie voetbalmomenten in het rood-zwarte DETO tenue. Het slotakkoord was voor de voorzitter die Wybe, naast de bloemen en een lekker bierpakketje, een fraai ingelijst shirt aanbood met naam en rugnummer.

Wybe zal ondanks zijn vertrek bij DETO 1 nog heel vaak op “Het Midden” aanwezig zijn, want zoontje Liam blijft gewoon bij DETO voetballen in de jeugd. Dus verbaas u niet als er over enkele jaren gewoon weer een “Kram” in de opstelling van DETO opduikt.

Wybe, ook vanaf deze plaats BEDANKT voor alle mooie jaren en het ga je goed !

Kijk hier voor de foto's 

s