Nieuws

In speelronde 8 moest DETO het opnemen tegen promovendus KHC uit Kampen. Op papier de (gedeeld) koploper tegen de hekkensluiter. Toch was dat verschil in de wedstrijd niet overduidelijk.

DETO begon dit keer met 2 wijzigingen in de vaste basis-elf. Linksback Hans Matti was niet fit deze week en doelman Stopel raakte in de warming-up licht geblesseerd. Mika Lansink en Jens Keemers maakten hun opwachting als basisspeler.

De eerste helft kwam DETO niet helemaal in haar spel en KHC kon de kansen niet afmaken. Na een vroeg kansje van DETO was de kans van KHC in de 15de minuut meteen een hele grote: de bal werd van de lijn gehaald door Zwiers! De wedstrijd ging gelijk op tot aan rust zonder hele grote kansen. DETO ging de tweede helft met twee wissels en iets ander spel op jacht naar de voorsprong. Die kwam al snel na een aanval van Stokkingreef. Postma was alert en maakte de 1-0! Het wordt dan wat meer een wedstrijd met kansen over en weer. Tien minuten later lijkt DETO de voorsprong zelf weg te geven door een foute bal, maar KHC maakt niet af. DETO is gewaarschuwd en wil de voorsprong vergroten. Stokkingreef krijgt een grote kans en de daaropvolgende hoekschop kopt Zwiers net naast. Een minuut later wordt het dan toch 2-0. Smit, die net in het veld is, levert de bal op maat af bij Reekers die knap raakt schiet! Dezelfde Reekers haalt later nogmaals eens goed uit en zijn schot gaat maar net over. Ook Smit krijgt 10 minuten voor tijd nog een mooie kans. Dat stiftje gaat nipt voorlangs. Drie minuten voor tijd is Stokkingreef nog steeds alert en maakt een doelpunt na een redding van de keeper van KHC.

Met een gedeeld eerste plek is de sfeer in en rondom het veld bij DETO goed. Het is mooi te zien hoe het team doorknokt wanneer het iets minder soepel gaat en wederom compliment voor de selectie waar invallers meteen goed meedraaien en anderen doorschuiven. Ieder speelt goed en samen nog beter :-). Ook een compliment en dank aan het arbitrage trio in de week van de scheidsrechter. De wedstrijd werd goed gefloten en de kaarten bleven op zak dit keer.

Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op de agenda. Dan speelt DETO tegen HHZV. Iedereen welkom!

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd gemaakt door Wim van 't Einde.

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm

Assitent-scheidsrechters: Jeroen Noordhoek, Hessel Soldaat