Nieuws

 

DETO speelde afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen tegen Berkum. In competitieverband ging de uitwedstrijd in Zwolle met 2-0 verloren en in het districtsbekertoernooi trok DETO vorige maand met 1-2 aan het langste eind.

Op een buiig sportpark Het Midden, waar “maart z’n staart roerde”, kon DETO-trainer Mark Looms deze middag weer beschikken over doelman Roberto Stopel die terugkeerde na een blessure, evenals Thom ten Hove. Hans Matti keerde terug in de basis na een schorsing. Na een aftastend begin van beide ploegen was het Berkum dat als eerste dreigend op de deur klopte na 23 minuten maar Stopel met z’n voeten redding kon brengen. Al een minuut later werd Vince van den Anker weinig in de weg gelegd toen hij door de DETO defensie slalomde en zomaar kon afronden: 0-1. DETO stelde daar voor de rust weinig tegenover en was met name in de aanvalslinie slordig en machteloos.

Looms probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten door Thom ten Hove achter de spitsen te vervangen door Jillis Goudbeek. Echter Berkum kreeg na een minuut of 10 de beste kans om de wedstrijd te beslissen maar het schot van Dean Vreugdenhil voor open doel vloog naast. Daarna ging DETO steeds meer risico’s nemen en verder naar voren spelen, maar de goed georganiseerde defensie van Berkum gaf weinig weg. Jillis Goudbeek met een geplaatst schot en Floris Oude Nijhuis die een teenlengte tekort kwam om een voorzet binnen te glijden waren het dichtst bij de gelijkmaker. Echter deze kwam deze middag niet meer op het bord en zo won Berkum voor het eerst in 10 jaar in Vriezenveen van DETO.

foto: Wim van 't Einde

DETO is door de tweede nederlaag op rij weer afgezakt naar de bovenkant van het rechterrijtje, daar waar het 2 weken geleden nog de top 5 in het vizier had. Komende donderdagavond speelt DETO wederom een thuiswedstrijd als de afgelaste speelronde 16 tegen Heino op het programma staat. Dit is een cruciaal duel om weg te blijven bij de onderkant van de ranglijst en een grote stap naar lijfsbehoud in de 4e divisie te zetten. Aftrap donderdag om 20.00 uur.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Wim van 't Einde.

Wedstrijdgegevens DETO-Berkum 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Semih Kiremit
Assistent-scheidsrechters: Ilker Güzel en Nina Wouters van den Oudenweijer

Toeschouwers: 175

Gele kaarten: Jillis Goudbeek, Mats Knol (DETO)

Scoreverloop:

24. 0-1 Vince van den Anker

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Hans Matti, Tom Koelman, Jon Vossebeld, Thom ten Hove (46. Jillis Goudbeek), Karlo Borghuis, Dean Polko (78. Mats Knol), Melvin Degenaar (61. Floris Oude Nijhuis), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (61. Ümran Zambak)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Derk Fuller, Alex van Hoesel, Björn Bakker, Lars van Gerner, Dean Vreugdenhil (87. Kees Schuit), Nick Kleen (82. Jens Hutten), Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (76. Lars Miedema)

s