Nieuws

 

Voorrondes schoolvoetbal 2024 Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en de Pollen bij DETO Vriezenveen.

Door ruim 470 spelers van de scholen van Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en de Pollen werd er in 50 teams op 15, 16 en 17 april 2024 weer fanatiek maar vooral met veel plezier en sportief gevoetbald in de voorrondes van het schoolvoetbal. Dit alles op het Sportpark het midden, alwaar DETO het toneel was voor de jaarlijkse voorronde van het schoolvoetbaltoernooi. Na een voorbereiding van enkele weken, was het op 15, 16 en 17 april eindelijk zover om iedereen op de mooie velden van DETO te mogen verwelkomen. Uiteraard had de voorbereiding ook betrekking voor de scholieren, die voorafgaand aan het toernooi druk geoefend hadden, om zo goed mogelijk te presteren. Het waren ietwat natte en koude dagen maar dit kon de pret niet drukken. De wedstrijden werden gespeeld onder grote belangstelling, vooral op de maandag was het een drukte van jewelste. Naar schatting waren er toen tussen de 1000 en 1250 spelers en toeschouwers aanwezig.

De elf scholen kwamen in verschillende poules in actie; gemengd 7/8, meisjes 7/8, gemengd 5/6 en meisjes 5/6 alvorens de finales werden gespeeld om de eerste, tweede, derde en vierde plaats. In totaal werden er 161 wedstrijden gespeeld waar in totaal 764 keer de keeper helaas de bal uit het net kon vissen, gemiddeld dus meer als 4 doelpunten per wedstrijd. Van deze doelpunten was de een nog mooier dan de andere. Na de spannende potjes voetbal reikte onze hoofdsponsor ‘StarLine Oost’ de prijzen uit aan de winnende teams. Alle eerste prijzen bleven in ‘Vjenne’, in alle categorieën ging de winst naar de voetbalteams van de Eltheto, zowel bij de meiden en de gemengde teams. Van alle winnaars zijn de nummers 1 en 2 aangemeld voor de regio-finales op 15 mei 2024. Uiteraard wenst DETO deze teams veel succes bij de Regiofinales en misschien wel de district en landelijke finale, en hopen alle scholen weer te verwelkomen in 2027.

Winnaars:

Groep 7/8 Gemengd : Eerste: Eltheto 1, Tweede: TROTZ, Derde: Fontein Oranjestraat, Vierde: Shalom 1.

Groep 7/8 Meisjes : Eerste: Eltheto 1; Tweede: Rehoboth; Derde: Shalom 1, Vierde: Eltheto 2.

Groep 5/6 Gemengd : Eerste: Eltheto 1, Tweede: TROTZ, Derde: Shalom 1, Vierde: Eltheto 2

Groep 5/6 Meisjes : Eerste: Eltheto 1; Tweede: Shalom 1; Derde: Eltheto 2, Vierde: Fontein Hoofdweg.

Al met al kijkt DETO terug op mooie avonden schoolvoetbal, waarbij de kinderen hebben genoten van strijd maar vooral ook plezier en sportiviteit. Uiteraard mogen we onze vrijwilligers niet vergeten te bedanken voor hun inzet op deze 3 gezellige avonden.

Als je na het schoolvoetbaltoernooi enthousiast geworden bent om te gaan voetballen, kun je uiteraard jezelf opgeven als lid van DETO.

s