Scheidsrechters

SCHEIDSRECHTERS

Fluitend fluiten bij DETO

Zonder scheidsrechter geen voetbal. DETO Twenterand voert mede om die reden een actief arbitragebeleid, waarbij zij wordt ondersteund en begeleid door de KNVB. Daartoe is een scheidsrechterscommissie opgericht. Deze commissie heeft de volgende doelstellingen:

-Voldoende opgeleide scheidsrechters te verkrijgen en te behouden.

-Het imago van de verenigingsscheidsrechter te verbeteren en een aantrekkelijk klimaat te scheppen waarbij de verenigingsscheidsrechters plezier hebben in het leiden van een wedstrijd. Ze dienen met respect behandeld te worden en zich veilig en gewaardeerd te voelen voor, tijdens en na een wedstrijd.

-Het motiveren van voetballende leden en kader vanuit de JO/MO19, JO/MO17 en JO/MO15 om pupillen wedstrijden te fluiten.

-Het scouten, selecteren en motiveren van talenten die in aanmerking kunnen komen voor een opleiding tot pupillen en of junioren scheidsrechter en eventuele daaropvolgende cursussen.

-De opleiding, begeleiding en kwaliteit van de arbitrage, begeleiders en coördinatoren te waarborgen en daar waar nodig te verbeteren.

-De doorstroming van jeugdscheidsrechter naar seniorenscheidsrechter te optimaliseren.

-Leidraad voor de verenigingsscheidsrechters, scheidsrechters in opleiding, fluitende junioren die aangesteld zijn om pupillenwedstrijd te leiden en junioren die in het kader van een maatschappelijke stage een overeenkomst hebben met DETO Twenterand.

Link naar actueel wedstrijdoverzicht

.

Link naar seizoensoverzicht. (let op, wordt niet online bijgewerkt!)

.

In de KNVB wedstrijdzaken-app staan altijd de toegewezen wedstrijden per scheidsrechter

s