Nieuws

DETO speelde zaterdag in Vriezenveen tegen het afgelopen seizoen uit de derde divisie gedegradeerde vv Hoogeveen uit de gelijknamige plaats. De teams oefenden in het verleden wel eens tegen elkaar maar troffen elkaar nog nooit in competitieverband. DETO ging als ongeslagen koploper het duel in met wederom dezelfde basiself als de eerste drie wedstrijden en begon goed aan het duel. De eerste speldenprikjes vielen dan ook te noteren voor het doel van Hoogeveen maar erg gevaarlijk waren ze niet. De eerste treffer viel deze middag aan de andere kant toen Hoogeveen door een aanval vanaf de linkerkant Bjorn Klaassens bereikte die de bal in één beweging doortikte met buitenkant voet langs Roberto Stopel: 0-1. DETO, nog niet gewend aan een achterstand in deze prille competitie, raakte niet van de wijs en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Hier kreeg het ook de mogelijkheden voor via Mario Francismouth en later ook middels een vrije trap van Karlo Borghuis die ternauwernood door doelman Nick Borgman over de lat kon worden getikt. Echter de ruststand bleef een achterstand voor DETO in een eerste helft waar het publiek twee goed voetballende ploegen aan het werk zag.

DETO kwam goed uit de kleedkamer wat al in de 47e minuut tot de gelijkmaker leidde. Aan de rechterkant zorgde goed doorzetten van aanvoerder Hoeseb Yakob ervoor dat de bal bij Kevin Stokkingreef kwam die vervolgens de bal teruglegde op de geheel vrijstaande Mario Francismouth die onderhand wel raad weet met dit soort kansen. Mario kreeg ter hoogte van de stip alle tijd om een hoek uit te zoeken en raak te schieten met alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen: 1-1. DETO probeerde door te drukken en kreeg nog een handvol kansen en was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Echter het doelpunt viel bijna uit het niets aan de andere kant toen de vrijstaande Sander Egbers met nog twintig minuten op de klok vanaf de linkerkant Stopel in de korte hoek versloeg: 1-2. En weer moest DETO in de achtervolging. Invaller Jaël Lammertink zorgde er in de 75e minuut voor dat zijn strak aangesneden vrije trap fantastisch kon worden binnengekopt door de invliegende Jon Vossebeld: 2-2. Beide ploegen probeerden in het laatste kwartier nog de winnende treffer te produceren, echter men hield elkaar aardig in balans. Hoogeveen eindigde het duel met tien man toen aanvoerder Levon van Dijk na een forse overtreding op de jubilerende Hans Matti in de slotfase het veld met rood mocht verlaten. En zo eindigde de wedstrijd met een 2-2 eindstand waar alle betrokkenen wel vrede mee konden hebben en die recht deed aan de wedstrijd.

DETO gaat nog steeds aan de leiding in de vierde divisie, maar nu samen met Staphorst dat langszij kwam. En laat dat nu de tegenstander zijn volgende week op sportpak “Het Noorderslag” in Staphorst. Een heuse topper dus volgende week tegen de geel-blauwen in Staphorst. Aftrap 14.30 uur.

200 wedstrijden voor Hans Matti

Voor de wedstrijd tegen Hoogeveen werd DETO speler Hans Matti door voorzitter Derby Krommendijk in het zonnetje gezet voor het feit dat Hans 200 officiële wedstrijden heeft gespeeld in het eerste elftal van zijn club. De club waar Hans als klein jongetje begon met voetballen. Uiteraard hopen DETO en Hans Matti dat er nog vele wedstrijden zullen volgen.

Wedstrijdgegevens DETO – Hoogeveen 2-2(0-1)

Scheidsrechter: Koen Molenaar

Assistent-scheidsrechters: Cindy Scholthof en Gijs van Mun

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Karlo Borghuis, Jon Vossebeld (DETO) / Sander Egbers (vv Hoogeveen)

Rode kaart: Levon van Dijk (vv Hoogeveen)