Nieuws

 

Toernooi SV Epe

Alhoewel het seizoen al is afgelopen trainen de jongens van Deto JO8 lekker door. Ook stond er zaterdag een toernooi op de planning. JO8-1 en JO8-2 waren uitgenodigd door SV Epe om daar te komen spelen. De poule bestond uit vijf teams met onder andere SV Epe en Wijhe maar ook beide teams van Deto zaten daarin. Zo werd het eerste affiche er 1 om de vingers bij af te likken: Deto JO8-1 versus Deto JO8-2.

In de aanloop naar de wedstrijd werd er druk gespeculeerd over de uitslag want spelers, trainers en ouders wisten het zeker. Ons team gaat winnen. Dat beide teams die intentie hadden was vanaf het eerste moment ook duidelijk, er werd gespeeld met een hoge intensiteit, goeie passing en veel druk. De wedstrijd ging gelijk op maar toch was het JO8-2 dat op voorsprong wist te komen. De andere Deto boys lieten zich niet gek maken en gingen op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van Dick de Lange zette veel hoge druk maar de jongens van JO8-1 voetbalden zich er een aantal keer knap onderuit en maakten verdiend de gelijkmaker. Alles leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen totdat een knal vanaf de middellijn de talentvolle keeper Naud wist te verrassen. Via een hoge boog stuiterde de bal over hem heen en zodoende won Deto JO8-2 met 2-1.

Veel tijd om te balen hadden de jongens van JO8-1 niet want een kleine 20 minuten later stonden ze alweer op het veld om te spelen tegen SV Epe JO8-1. Het team van Gerhard wist de teleurstelling snel weg te spoelen en te spelen want binnen enkele minuten stond er al een voorsprong op het bord. Mede dankzij een paar mooie acties van Tijn (die op de plek van de afwezige Daan speelde) wist Deto de voorsprong verder uit te bouwen. Daarnaast stond de verdediging als een huis door rots-in-de-branding Duuk. Uiteindelijk werd er vrij eenvoudig gewonnen met 5-1.

Na wat drinken en gezamenlijk te hebben gegeten waren de boys klaar voor de derde wedstrijd. Het duel tegen Wijhe JO8-2 stond op het programma. Er werd wederom goed gespeeld en Julian nam zijn team aan de hand door een paar mooie individuele acties. Langzaam werd er gebouwd aan een mooie overwinning. Dankzij spelmaker Mace wist Deto JO8-1 prachtig uitgespeelde doelpunten te maken. Wederom winst en dit keer met 6-2.

De laatste wedstrijd van de dag was tegen SV Epe JO8-2. Een pittige wedstrijd waarin Deto al vrij snel tegen een achterstand aan keek. Maar dankzij de hardwerkende aanjager Quinn deden de jongens wat terug en wisten ze de stand gelijk te trekken. Er volgden nog 2 goals en de stand was 2-2. Achterin hield de sterk spelende Loek Deto in leven en gaf ze de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dat leek te gebeuren uit een goed genomen corner maar de scheidsrechter oordeelde anders; de bal was volgens hem volledig over de achterlijn geweest. Duidelijk in de war werden jongens overlopen en al snel lag de bal in het verkeerde doel. Kort daarna was het tijd en stond er 3-2 op het scorebord.

Gefrustreerd, boos en verdrietig dropen de boys af. Niks leek ze op te vrolijken, zelfs de patat met nuggets niet. Totdat daar het bericht volgde dat ze 2e waren geworden en een dikke beker mochten ophalen. De tranen maakten plaats voor een trotse glimlach en de patat smaakte ineens heerlijk. Al met een al een mooi toernooi en een prima resultaat.

s