Nieuws

 

Wie het gaat aanleggen is nog niet bekend. Dat DETO vanaf september een tweede kunstgrasveld rijker is wel. “De gemeenteraad heeft onlangs het geld beschikbaar gesteld”, zegt Dennis Nijstad. Hij is namens het bestuur verantwoordelijk voor de accommodatie, waaronder de velden. “Het nieuwe kunstgras komt op veld 3. In juli beginnen de werkzaamheden.”

“Daarnaast kijken we of we veld 6 (het gras achter het hoofdveld) ook kunnen voorzien van kunstgras”, aldus Nijstad. “Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Het is om die reden nog niet zeker of we dit gaan doen. Kunstgras kost veel geld. De gemeente betaalt veel, maar niet alles. Ook bij de aanleg op veld 3 moeten we als club fors bijdragen.”

Hoe het nieuwe veld eruit komt te zien? “Het wordt hetzelfde als veld 2. Langs het hele veld komt een omheining en daaromheen wordt alles bestraat. Als het nieuwe kunstgras er straks ligt, dan is er tussen veld 2 en 3 ruimte voor de opslag van bijvoorbeeld de doeltjes. Nu lopen we daar door ruimtegebrek telkens mee te hannesen.”

De nieuwe kunstmat verschilt wat belijning betreft wel met het groen van veld 2. Nijstad: “Op het nieuwe veld komen ook de lijnen voor de wedstrijden van JO8 tot en met JO12. Die spelen op kleinere velden. Nu zetten we die veldjes uit met pionnen, dat hoeft straks op het nieuwe veld niet meer.”

Waarom komt het kunstgras op veld 3 en niet op het hoofdveld? “Daar hebben we goed over nagedacht”, zegt Nijstad. “We wilden sowieso dat het nieuwe veld ‘binnen de poort’ ligt. Dan blijven het hoofdveld en veld 3 over. Door de keuze voor veld 3 krijgen we een extra veld met omheining. En zoals gezegd kost kunstgras veel geld. De kostenpost zou nog hoger uitvallen als we zouden kiezen voor het hoofdveld. Bovendien ligt dat er door allerlei extra inspanningen geweldig bij. En de meeste voetballers hebben toch het liefst echt gras tussen de noppen.”

Door de aanleg van het kunstgrasveld, wordt ook een andere wens van DETO uitgevoerd: De mini-arena wordt helemaal vernieuwd. Het huidige kunstgras wordt vervangen en de mini-arena en de ruimte er om heen wordt vergroot en opnieuw ingericht. “Hiervoor gebruiken we het geld dat is ingezameld na het overlijden van Kevin Aman in april 2021. We hebben de familie beloofd dit geld te gebruiken voor onze jeugdleden. Die belofte lossen we nu in”, vertelt voorzitter Derby Krommendijk.

s