Nieuws

 

DETO is het jaar 2024 gestart met de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Echter voordat deze plaatsvond, speelde de DETO selectie om 12.30 uur een oefenwedstrijd op een waterkoud Sportpark “Het Midden” tegen FC Emmen O21. De vele spelers die aan beide kanten werden ingezet maakten er een leuke wedstrijd van waarbij uiteindelijk een 2-2 eindstand op het bord stond. Doelpuntenmakers voor DETO waren al in de eerste helft Mats Knol en Tom Koelman.

De verkleumde toeschouwers konden aansluitend in de warme kantine plaatsnemen waar voorzitter Derby Krommendijk, nadat de gebruikelijke handen allemaal waren geschud, rond 15.15 uur zijn jaarlijkse praatje hield, terugblikte op 2023 en uiteraard vooruitblikte op het komende jaar. Een jaar waarin de club een tweede kunstgrasveld hoopt aan te leggen en waarin ook deze zaterdag de DETO-clubcard werd geïntroduceerd waarmee alle leden en vrijwilligers vanaf nu kunnen betalen in de kantine. 

Ook konden de bezoekers kennismaken met de nieuwe DETO tenues. Rood voor de thuiswedstrijden en, indien nodig, donkerblauw voor de uitwedstrijden. Kees van de Beek van vertrekkend hoofdsponsor BEBO Vloeren werd door de voorzitter bedankt voor de financiële ondersteuning in de afgelopen 8 jaren en kreeg een fraaie bos bloemen. Van de Beek gaf aan dat DETO ook de komende jaren niet van BEBO af is want men blijft de club financieel ondersteunen, alleen niet langer als hoofdsponsor. DETO 1 speelt vanaf januari in een nieuw tenue waarop de namen prijken van Leemans Groep (voorkant shirt), Plegt Bouw (achterkant shirt) en Abbink Aardappelen (broek), terwijl Witte van Moort de kledingsponsor is van het hoogste jeugdteam DETO O23. De voorzitter gaf aan zeer content te zijn met deze groep sponsoren. Bekende Vriezenveense namen die DETO al jaren een warm hart toedragen. 

Tot slot van het officiële gedeelte waren er nog een aantal jubilarissen die in het zonnetje werden gezet wegens hun langdurige lidmaatschap, namelijk Jan Slot (70 jaar lid), Hans Krommendijk (60 jaar lid), Wim Folbert (50 jaar lid) en Henk Nijen Twilhaar (50 jaar lid).

Uiteraard werd er tot slot door de aanwezigen geproost op een goed, gezond en sportief 2024 en bleef het nog lang gezellig in de kantine.

s