Nieuws

 

“He-j jongens zijn we nog een beetje dol?” … een veel gestelde vraag tijdens het toernooi door gelegenheids-assistent en sfeermaker Jarno Rond… maar dol waren ze, de op hol geslagen pubers, elke respons op deze vraag ging gepaard met luid geschreeuw, zang, soort ‘dans’ en andere ongedefinieerde bewegingen. “Helemaal dol in Arnhem”

De vrijdag van vertrek begint rustig, busjes ophalen, verzamelen bij Deto, spullen inladen en geëmotioneerde moeders uitzwaaien.

Om ongemakkelijke momenten bij het afscheid te voorkomen was een van de boys zo slim geweest om dit thuis al af te handelen. “Aj nog iets van me moet ma, moej dat nu doen” Moeders geeft zoonlief thuis snel een knuffel en een afscheidskus.. “zo dan hoeft dat straks bij deto dus ook niet meer he”

Bus 1 en bus 2, beide gesponsord door Autobedrijf Schmidt, waarvoor onze grote dank!!!, worden geladen met 16 dolle pubers. Bus 3, de voorzittersbus, doet dienst als materiaalwagen.

Een plek in bus 2, de partybus, wordt opgeofferd voor een JBL Partybox!

“He-j jongens zijn we nog een beetje dol?” … Met 3 busjes en een volgauto gaat de stoet richting Arnhem, de partybus is eenvoudig te herkennen aan de op en neer gaande bewegingen op de beat van Christian Cambas met The Outsiders…. ‘keerl wat waren ze dol”

De accommodatie in Otterloo is fantastisch, de sportvelden en bossen om de accommodatie even zo mooi. Eenmaal aangekomen in Otterloo, wordt het eerste balletje wordt getrapt door Morris…PATS!!! Gelijk een voltreffer! De voorruit van de Golf GTI, 2 liter TSI, 125 pk met expansie uitlaat van trotse eigenaar Job, wordt vakkundig opgesierd met een mooie grote ster! Eerste reactie van de schutter: “he Job, ben je een beetje goed verzekerd?”

De vrijdag verloopt verder rustig (van horen zeggen…), kamers worden ingedeeld, bedden worden klaar gemaakt, sportmaaltijd genuttigd en alvorens de boys gaan slapen worden er nog wat verhalen uitgewisseld bij het kampvuur. Professioneel als de jongens zijn, gaan zo op tijd slapen. Morgen wacht een zware dag…

De zaterdagmorgen begint met een ontbijt buffetje en een zucht van opluchting voor de assistent trainers…even waren ze bang dat ze er alleen voor stonden, maar met grote blijdschap kunnen ze toch ook de trainer van JO15-1 deze morgen begroeten, welke door ziekte het toernooi leek te moeten gaan missen. Waar Job en Jarno van de spanning eerst geen hap door hun keel kregen, konden ze nu ook gaan genieten van het heerlijke ontbijt.

Helemaal dol stappen de boys weer in de klaarstaande bussen, rijdend over de prachtige veluwe, met een knetterharde tering herrie als achtergrond muziek, rijden we richting Voetbalvereniging VDZ, alwaar het moet gaan gebeuren.

Vanaf een kilometer afstand horen ze de Deto squat al aankomen…helemaal dol… een scenario volkomen in de geest van het Pinksterfeest… waar het ruim 2000 jaar geleden, ten onrechte leek dat de Apostelen te diep in het glaasje hadden gekeken op de Pinksterdag in Jeruzalem (leest u het rustig eens na in Handelingen 2), gold dit vandaag voor de rood-zwarte boys, helemaal dol kwamen ze de bus uit.

Sportief verloopt de dag met pieken en dalen. De piek zat de eerste dag vooral in de eerste wedstrijd, welke werd gewonnen.. De ergernis en frustratie zat in de wedstrijd tegen Newcastle Blue Star from Great Brittain. De fysieke Engelsen wisten de gevoelige snaar bij de rood zwarten te raken… waar ze tot nu toe alleen nog maar buiten het veld helemaal dol waren, werd deze gemoedstoestand nu ook meegenomen in het veld. Keerl wat waren ze dol… Schuldbewust werd de laatste wedstrijd van de dag weer Deto waardig afgesloten.

De zaterdagavond wordt ingevuld met muziek, sport, spel, BBQ, drank (voor de 18-plussers) en frisdrank.

Mooie verhalen rondom het kampvuur, met op de achtergrond de romantisch klanken van “I love you babe… Can’t take my eyes off of you…” in een nieuw jasje, naar het origineel van Frank Sinatra, maken een einde aan deze avond.

De avond valt en het gesnurk begint…waar de boys rustig liggen te slapen, worden nu enkele begeleiders helemaal dol… een compleet bos wordt door een enkeling de slaap omgezaagd… kettingzagen, fietsenpompen, je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam die nacht wel langs… keerl als je nog niet dol was, werd je het nu wel…

De zondag morgen begint zoals deze bedoeld is…voor de mensen, ter ontspanning, als een rustdag (Markus 2:27 voor de nieuwsgierige lezer). Relaxed en een ieder op zijn eigen tempo beginnen de boys met een heerlijk ontbijtje.

Sportief verloopt de dag met pieken en dalen. De piek lag vandaag in de wedstrijd tegen Renfrew Victoria uit Schotland, de doedelzakken werden volkomen uitgeknepen, tot er geen geluid meer uitkwam. Gelukkig wordt de term “rustdag” niet te serieus genomen en blijven de jongens gaan tot het laatste fluitsignaal.

Een groot compliment aan de jongens die er met elkaar een gigantisch mooi feest van hebben gemaakt!!! We kunnen terug kijken op een fantastisch weekend!!!

s