Nieuws

 

Hoofdfoto: Wethouder Mark Paters en voorzitter Derby Krommendijk hebben op 27 maart de ledverlichting in gebruik genomen.

.

Wie weleens in de avonduren op het complex van DETO aanwezig is, kan het niet zijn ontgaan. Het licht op de velden is witter en beter dan ooit. Dat komt door de introductie van ledverlichting in de armaturen rondom de velden. Niet eerder was het gras zo goed verlicht.

De ledverlichting zorgt voor beter zicht op de velden, maar dat is zeker niet het enige voordeel. De verlichting door lichtemitterende diodes (led) zorgt voor een grote besparing op de energierekening en is ook nog eens duurzaam, want verbruikt veel minder energie.

Bij DETO zijn vier velden verlicht. “We zijn zelf eigenaar van de verlichting van twee velden, de gemeente Twenterand is eigenaar van de verlichting van de andere twee velden”, zegt voorzitter Derby Krommendijk.

Het vervangen van de oude verlichting door led kostte wel een lieve duit. Gelukkig kreeg DETO een fors bedrag toegeschoven. “Voor het vervangen van onze eigen verlichting kregen we een mooi bedrag van de Rabobank en konden we een beroep doen op een BOSA-subsidie, dat is regeling waarmee de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties wordt ondersteund”, legt Krommendijk uit. “Voor de vervanging van de lampen in de gemeentelijke lichtmasten, stelde diezelfde gemeente een subsidie beschikbaar.”

De komst van het nieuwe licht is niet de enige verandering. De gemeente Twenterand draagt het eigendom van haar verlichting over aan DETO.

s