Nieuws

 

DETO 2 ging goed voorbereid op weg naar Westenholte op deze zomerse dag in november. Allen in de korte broek, zonnebrandcrème, zonneklep mee, koelbox met broodjes en frisdrank en Cas Wijnhoff showde zijn net nieuw gekochte Ray-Ban zonnebril. Gelukkig hadden we airco in de bus want de mussen vielen van het dak. Ook Robert Schipper was in zijn nopjes op deze tropische dag. Heerlijk die klimaatverandering…is toch geweldig in november op badslippers op pad te gaan! Heb afgelopen week een nieuwe auto gekocht lopend op zware diesel om dit proces te bevorderen aldus De Kolonel.

We kwamen aan op sportpark "De Weide Steen". Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. De eerste helft was voor WVF en de tweede helft voor DETO. Het verschil was dat WVF wel scoorde en DETO niet. Uitslag 1 – 0. Positief te vermelden is dat keeper Mart Nieuwenhuis en Joas Heersink een dijk van een wedstrijd speelden!

Dan de gehaktballentest. Gijs Eshuis was afwezig vanwege de verjaardag van zijn parkiet. Thom ten Hove was bereid de honneurs waar te nemen. Thom vergeleek de gehaktbal bij WVF als een open wond die dagenlang niet verzorgd is. Nadat Thom de vork in de bal zette brak deze uiteen. Het was een broeinest van bacteriën wat Thom aantrof. In plaats van mayonaise dipte Thom de gehaktbal in jodium. Het cijfer prijs/kwaliteit werd door de immer positieve Ten Hove met een 5 beoordeeld.

Op deze 12e van november hadden we ons teamfeest gepland. In de vooravond op naar Hengelo. Lekker eten en een fantastische avond en nacht als gevolg! Na het eten kwamen we aan de praat met een dame op het terras die aan het studeren was gezien al haar studieboeken die voor haar lagen. Ene Saskia uit Cadzand vertelde gedragstherapie voor katten te studeren. Aanvoerder René Nijhof ging meteen op consult. Saskia, ‘Ik heb een kat die ook Rene heet omdat ie naar mij is vernoemd. Bij het bepalen van een afslag kiest hij altijd voor links. Zeg maar een afwijking naar links..’. Saskia bleek zeer deskundig te zijn. Ze legde Rene uit dat katten met dat probleem ook politiek vaak links georiënteerd zijn. ‘Je zou de kat meer kunnen overtuigen van de meerwaarde van rechtse politiek. Als dat kwartje valt zie je doorgaans dat zo’n kat vaak in de midden uitkomt’, aldus Saskia. ‘Voor meer informatie zou ik je mijn website www.degelukkigekat.nl kunnen aanbevelen..’ René oogde zeer tevreden over dit concrete en katachtige antwoord!

Het feestje in Hengelo liep tot in de late uurtjes door en werd memorabel. Op zondagmiddag nam vlagger Rudy Harmelink nog even contact op met Saskia. ‘Saskia..weet ie ook hoe ai met een kater om moet gaan?’ Saskia antwoordde treffend met ‘de kater komt later..’. Saskia’s advies was dat de kat die je het laatst gebeten heeft je als eerste weer te moet aaien. Daar kon Rudy wel wat mee.

Volgende week spelen we om 13.15 uur thuis tegen Veensche Boys.

Opstelling DETO 2:

Mart Nieuwenhuis – Joas Heersink – Niels Horstink – Gijs Hospers – Sander Nijen Twilhaar – Jip Lanjouw – Cas Wijnhoff – Sam Kuiper – Gaby Said (David Smelt) – Sven Mensink – Mario Francismouth (Luuk Neurink).

WVF 2 – DETO 2: 1 - 0

s