Nieuws

DETO stond afgelopen zaterdag voor het eerst in de geschiedenis tegenover de amateurs van Ajax Amsterdam. De zaterdagtak van de bekendste club van Nederland. De Amsterdammers degradeerden afgelopen seizoen onverwacht uit de derde divisie en willen nu proberen om dit seizoen de stap weer omhoog te maken. Echter na 8 speelronden is gebleken dat iedereen zomaar van iedereen kan winnen in deze 4e divisie. Ajax stond voorafgaand aan de wedstrijd, met 1 puntje minder dan DETO, op de 9e plaats, waar DETO met 13 punten de 5e plek bezette.

DETO trainer Jürgen Schefczyk moest deze middag in de voorhoede experimenteren aangezien clubtopscorer Bas Postma niet kon spelen wegens een blessure en ook Diego van der Weide was deze middag nog altijd niet inzetbaar wegens een langdurige blessure. Schefczyk koos voor een variant met Hans Matti en Kai Wesselink. DETO ging voortvarend van start en probeerde de Amsterdammers op eigen helft te houden. Dit resulteerde in enkele speldenprikjes voor het doel van Ajax zonder echt gevaarlijk te worden. Ajax daarentegen was bij de eerste serieuze aanval direct doeltreffend, toen ex-prof Rydell Poepon de bal in de zestien kon aannemen en hard binnenschoot: 0-1. DETO kreeg in de fase daarna ook enkele mogelijkheden middels vrije trappen, waarbij die van Karlo Borghuis ternauwernood gered kon worden door doelman Zandwijken. Na 20 minuten kreeg Ajax een vrije trap op de rand van de DETO zestien. Keina Yamaguchi, de kleinste man op het veld, wist hier wel raak mee en krulde de bal, nog wel aangeraakt door doelman Stopel, toch in de kruising: 0-2. Op het halve uur kwam DETO terug in de wedstrijd toen Coplan Soumaoro een fraaie voorzet van de linkerkant met een halve omhaal ineens tot doelpunt promoveerde: 1-2.DETO zette in de fase richting de thee meer druk en probeerde om de stand voor de pauze weer in evenwicht te brengen. Een domper voor DETO was een minuut voor rust het uitvallen van regisseur Karlo Borghuis die met een hoofdwond het veld moest verlaten en vervangen werd door Melvin Degenaar.

Na de thee probeerde DETO zich terug in de wedstrijd te knokken. Dit resulteerde in enkele kleine kansen en wat schoten van afstand. Ajax had op het uur de wedstrijd kunnen beslissen toen Flemming van heel dichtbij kon binnentikken, echter Stopel lag op de goede plek in de baan van het schot. Met nog 20 minuten op de klok wisselde Schefczyk offensief en ging DETO achterin 1 op 1 spelen om op die wijze toch een gelijkspel of meer te kunnen realiseren. In deze fase werd de wedstrijd ook wat grimmiger met hier een daar een opstootje en werden er enkele gele kaarten uitgedeeld door scheidsrechter Oosterkamp. Coplan Soumaoro was met een vrije trap op de rand van de zestien nog het dichtst bij de gelijkmaker, echter doelman Zandwijken kon hier redding brengen voor Ajax. In de tegenaanval was het Lesley de Sa die zich langs een DETO verdediger wurmde en vanuit de draai vanuit een lastige hoek hard en hoog binnenschoot: 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd met twee voetballende ploegen die elkaar in balans hielden, DETO zeker niet de mindere was, maar in de afwerking toonden de Ajacieden zich deze middag veel efficiënter, waar het bij DETO in de aanvalslinie te vaak “net niet” was deze middag. DETO staat nu in de middenmoot op de 8e plaats, o.a. samen met de tegenstander van komende zaterdag. Dan reist de ploeg af naar Apeldoorn waar CSV de tegenstander is op sportpark “Orderbos”. Aftrap 15.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO - Ajax  1-3  (1-2)

Scheidsrechter: Dhr. S. Oosterkamp

Assistent-scheidsrechters: Mevrouw M. Boer en de heer T. Leussink