Nieuws

Zaterdagmiddag stonden twee hele oude bekenden weer eens tegenover elkaar. DETO en Huizen troffen elkaar voor het laatst 40 jaar geleden in seizoen 1982-1983 in de toenmalige hoogste afdeling van het zaterdagamateurvoetbal en wonnen in dat seizoen allebei de uitwedstrijd: Huizen in Vriezenveen met 1-2 en DETO in Huizen met 1-3. De spelers van deze middag waren toen nog niet geboren, uiteraard waren er wel bestuursleden en supporters die zich de onderlinge confrontaties uit die tijd konden herinneren.

Op een druilerig sportpark “Het Midden” had DETO trainer Jürgen Schefczyk zijn formatie, die een week eerder met 1-5 gewonnen had in Hoogeveen, ongewijzigd laten staan tegen Huizen dat vooraf een puntje minder had op de ranglijst.In de beginfase was het aftasten aan beide kanten waarbij de grootste kans voor DETO voor Bas Postma was, die na enkele schermutselingen door mocht van de scheidsrechter, maar de bal naast het doel van Huizen schoof. Verder bleef het voorzichtigheid troef aan beide kanten in de eerste helft. DETO had moeite om de ruimte te vinden bij Huizen en ook de gasten kwamen slechts sporadisch voor het DETO doel.

Na de thee kwam Huizen wat beter in de wedstrijd en probeerde DETO wat onder druk te zetten. Lang duurde deze fase niet want door een aantal omzettingen aan DETO zijde met nog een half uur op de klok kwam DETO weer meer en meer op de helft van Huizen. Dit resulteerde in de 79e minuut in een strafschop voor DETO toen Badr Hamdaoui gevloerd werd in de zestien en Coplan Soumaoro het vonnis onberispelijk voltrok: 1-0. Hiermee was 10 minuten voor het eindsignaal de wedstrijd eindelijk opengebroken en moest Huizen gaan komen. De gasten speelden uiteraard “alles of niets” waarvan DETO kon profiteren en Badr Hamdaoui in de 84e minuut na een snelle omschakeling zijn eerste officiële DETO treffer mocht noteren: 2-0. Huizen bleef druk zetten wat resulteerde in een aantal prima kansen, die gepareerd werden door DETO doelman Roberto Stopel. Het slotakkoord was voor “Man of the Match” Coplan Soumaoro die na een lange rush de 3-0 tegen de touwen schoot. Zo won DETO toch nog ruim van een prima voetballende tegenstander die de afgelopen weken patent leek te hebben op 0-0 wedstrijden, daar waar het deze middag ook lang naar uit zag. Op basis van het vertoonde spel, waarbij DETO meer lef toonde en meer in de aanval was dan de gasten, was de uitslag ook wel terecht doch wel enigszins geflatteerd in een wedstrijd waar het venijn in de staart zat.

Voor DETO is het na twee fraaie overwinningen op rij jammer dat er volgende week niet in competitieverband wordt gespeeld. DETO gaat komende zaterdag voor de districtsbeker op bezoek bij zondag 3e klasser Warnsveldse Boys. De wedstrijd in Warnsveld begint om 17.00 uur. Een week later staat er een primeur in de competitie op de rol: DETO ontvangt dan Ajax (zaterdag) uit Amsterdam.

Wedstrijdgegevens DETO – sv Huizen  3-0  (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. X. Stoffer

Assistent-scheidsrechters: De heren J. Voppen en L van Crey