Nieuws

 

Het was een pittige doch mooie uitdaging afgelopen zaterdag aan te treden tegen de kampioen -en tevens landskampioen van de reserve hoofdklasse 2e elftallen VV Berkum. De week ervoor werd er scherp en intensief getraind door het 2e. Ook onze jeugdige talenten die met DETO 1 meetrainen kenden een goede generale door midweeks SVZW 1 weg te tikken.

Versterkt met een tactisch goed plan liet DETO in de eerste helft zien dat het voor Berkum geen gemakkelijke middag zou worden. Aanvoerder Rene Nijhof was daarin ook zeer belangrijk! Met zijn coaching, zowel op de training -als in de wedstrijd werden de boys van DETO 2 op scherp gezet. DETO hield de ruimtes klein en creëerde enkele goede kansen. Door een persoonlijke fout en ietwat fortuin was het toch de favoriet Berkum dat met rust met 0 – 2 leidde.

Door de hoopvolle 1e helft was er volop vertrouwen bij DETO in een goede afloop. De tweede helft ging men door met de ingeslagen weg. Linksback David Smelt werd ingebracht als linksbuiten om voor meer breedte en een goede voorzet te zorgen. David verraste echter vriend en vijand door tegen Goliath Berkum met een prachtige lob voor de aansluitingstreffer te zorgen: 1 – 2. Nog geen kwartier later was het wederom David Smelt die een hoofdrol opeiste… Na een crossbal gebruikte ‘David Held’ zijn lichaam goed door de rechtsback van Berkum opzij te zetten en naar binnen te snijden. De linksbenige David schoot de bal kordaat met zijn rechter chocoladebeen in de verre hoek: 2 – 2!

In de slotfase rook DETO bloed en was het een aantal keren dicht bij de winnende treffer. Helaas zat dat er niet in. Hoe dan ook een fantastische comeback tegen de favoriet in de reserve hoofdklasse. Met dit trots behaalde punt gaan we komende zaterdag met een goede moraal naar SDVB Barneveld.

Opstelling DETO 2:

Ramon Lohuis (Michel Drent) – Niels Horstink (Sven Mensink) – Rene Nijhof (Sander Nijen Twilhaar) – Gijs Hospers – Niels Eshuis – Jip Lanjouw – Joas Heersink – Cas Wijnhof (Luuk Neurink) – Thom ten Hove – Sam Kuiper – Gaby Said(‘goudhaantje’ David Smelt)

DETO 2 – VV Berkum 2: 2 – 2

(doelpuntenmaker: David Smelt 2 x)

s