Nieuws

In de laatste week van juli was voor de DETO selectie de voorbereiding op het komende voetbalseizoen begonnen met een drietal trainingen en werd de week besloten met een oefenwedstrijd tegen de O21 van de FCTwente/Heracles Academie. Dit team is de opstap naar de 1e selecties van zowel FC Twente als Heracles Almelo en was inmiddels alweer een maand bezig met de voorbereiding.

De nieuwe DETO hoofdtrainer Jürgen Schefczyk kon wegens de vakanties bij lange na niet beschikken over zijn complete selectie en had daarom deze middag ook jong talent uit DETO 2 aan de selectie toegevoegd. Vanwege het feit dat veel spelers op een andere positie moesten starten dan gebruikelijk en hier duidelijk aan moesten wennen, liep DETO vanaf de eerste minuut behoorlijk achter de feiten en de tegenstander aan en stond er binnen het kwartier een forse 0-3 achterstand op het scorebord nadat de jeugdige profs een aantal keren ongenadig de DETO defensie uit elkaar speelden. Hierna namen de talenten wat gas terug en kreeg DETO zowaar de kans om terug in de wedstrijd te komen middels een strafschop. Echter, de inzet van Kai Wesselink werd door de doelman van de Academie vakkundig uit de hoek gerost waardoor de ruststand 0-3 bleef.

In de tweede helft vele wisselingen aan beide kanten waardoor de wedstrijd wat rommelig werd. Door een strafschop en een fraaie uitgespeelde goal werd de eindstand uiteindelijk op 0-5 bepaald.

DETO vervolgt de voorbereiding komende week met een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag tegen Van Riemsdijk Sports. Aftrap op “Het Midden” om 14.30 uur.