Nieuws

DETO ging dinsdagavond voor de tweede keer dit seizoen naar Zwolle voor de ontmoeting met Berkum. Aangezien de vorige wedstrijd op 2e Paasdag na ongeveer een half uur was gestaakt in verband met een zware blessure van Berkum speler Chris van der Meulen, werd dinsdag het resterende uur gespeeld waarbij DETO mocht beginnen met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tom Koelman in de eerste ontmoeting. In het kwartier van de eerste helft dat nog gespeeld moest worden, kwam DETO niet in de problemen en kon de eerste helft gecontroleerd uitspelen.

Na de thee een ander spelbeeld. Berkum ging verder naar voren spelen en toonde veel meer passie dan DETO, dat de indruk wekte dat de buit al binnen was. In de eerste 15 minuten van de tweede helft liep dit een aantal keren goed af voor DETO. DETO claimde in de 63e minuut een strafschop na een zuivere handsbal in de Berkum zestien, echter scheidsrechter Visser wilde niets weten van een penalty. Met nog 20 minuten op de klok kwam de gelijkmaker, die al een tijdje in de lucht hing, toch op het bord toen Julian de Ruiter door mocht gaan nadat hij de bal deels met de arm meenam en de bal achter Roberto Stopel schoot: 1-1. DETO trainer Hennie in ’t Hof reageerde in de ogen van de scheidsrechter iets te emotioneel op deze gang van zaken en mocht de tribune opzoeken met een rode kaart.DETO was in de slotminuten nog dichtbij de winst toen Tom Koelman wederom bijna raak kopte uit een hoekschop, echter doelman Veurink van Berkum kon redding brengen.

DETO krijgt zaterdag angstgegner Buitenpost op bezoek in Vriezenveen. Aftrap om 14.45 uur.

Berkum-DETO Twenterand, 3 mei 2022 (wedstrijd eerder gestaakt na 30 minuten bij 0-1 stand)

Eindstand: 1-1 (0-1)

Scheidsrechter: Tim Visser
Doelpunten: 20. Tom Koelman (0-1), 69. Julian de Ruiter (1-1)
Gele kaarten: Ivar Nijboer (Berkum), Coplan Soumaoro (1e deel wedstrijd), Koen Fleer (DETO)
Rode kaart: Hennie in ‘t Hof (trainer DETO)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Frank van der Burg, Alex van Hoesel (70. Serge Nab), Björn Bakker, Ivar Nijboer, Lars van Gerner (70. Jorben Nieuwenhuis), Johnsen Bacuna, Martijn Brakke, Julian de Ruiter Boy (70. Boeloerditi)

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Tim Bongers, Mart Baglar, Koen Fleer, Coplan Soumaoro, Hoeseb Yakob, Bas Postma (68. Ferdi ter Avest), Hans Ourahaa (78. Mart Zwiers), Kai Wesselink, Tom Koelman, Tim Pothast