Nieuws

 

Om de wedstrijddag goed te kunnen begrijpen duiken we eerst even de geschiedenis in want een goede voorbereiding is immers het halve werk. Op 23 april 1564 werd de beroemde Engelse toneelschrijver William Shakespeare geboren. In 1940 vroeg Herman Anthony octrooi aan op de lekvrije batterijen op die dag. Tevens ging op 23 april 1516 het Rheinheitsgebot in het hertogdom Beieren van kracht maar misschien draven we nu een beetje door.. Hoe dan ook op 23 april 2022 stond de wedstrijd Sparta Nijkerk 2 – DETO 2 op het programma. Dit moet wel een bijzonder dagje worden!

En dat werd het. We kwamen aan op sportcomplex de Ibbenhorst. Hoe toevallig?! 

Kreeg het complex die naam als ode aan het adembenemende doelpunt dat de huidige assistent trainer van DETO 2 hier jaren geleden namens DETO maakte? Voor de liefhebbers en voor degenen die niets te doen hebben is het misschien een idee dit verder uit te zoeken..

Het leek al met al een zonnig dagje te worden. DETO trof een tegenstander aan die nog zichtbaar last had van de nodige Corona kilo’s en waarbij de gemiddelde leeftijd ongeveer gelijk was aan heel DETO 2 bij elkaar. Dit gezegd hebbende gingen we, ondanks het matige veldspel met een comfortabele 0 – 2 voorsprong de rust in. De 0 – 1 was een fantastische volley van Mart Zwiers en de 0 – 2 kwam voort uit een tikkie takkie combinatie tussen Sam Kuiper en Cas Wijnhof. Onze topscorer Cas rondde koeltjes af.

Hoe zonnig, bijna zwoel, het allemaal begon zo anders was de tweede helft. Alsof we vanuit een ligstoel op het strand van Mallorca op een ijskoude prairie in Siberië waren beland. Dat had op de eerste plaats te maken met ons eigen onzorgvuldige en slappe spel. Maar zeker ook met de tegenstander. Ondanks het feit dat men strak onderaan staat, 6 keer per wedstrijd van vlagger wisselden omdat dat conditioneel technisch geen ander optie was en de gastheren waarschijnlijk allemaal lid waren van de ANBO ging men er vol voor. En dat is dan wel weer bewonderingswaardig!

De manier waarop deed echter denken aan ‘The Crazy Gang’ van Wimbledon FC uit de jaren tachtig. En werd geschopt, gebeukt en de flying tackles vlogen ons om de oren. Het levert ook nog eens extra werk op. Aanvoerder René Nijhof gaat komende week terug naar Nijkerk in de hoop dat hij zijn hoektand terug kan vinden.. Even terugkomend over dat stelletje mafkezen van Wimbledon FC. Hun grootse gangster Vinnie Jones werd na zijn carrière acteur in bioscoopknallers als Snatch, Gone in 60 Seconds etcetera. Mocht er voor de aanvoerder met rugnummer 16 ooit een carrière als acteur inzitten zal dat vermoedelijk in een horrorfilm zijn in de vorm van een geflipte clown of iets dergelijks. Dat de scheidsrechter deze aanslagen allemaal toeliet was dan wel weer te begrijpen. Hij was er met de kop niet bij. Op deze 23e april was hem namelijk zijn 16 jarige langharige cavia genaamd Cor ontgaan. Het was al lang bewonderingswaardig dat hij er was ondanks dit treurige voorval.

Enfin.. zo kon het gebeuren dat er toch nog een 2 – 2 eindstand op het bord kwam. En..oh ja.. op deze 23e van april vond de regionale feestdag Dia de Aragon plaats in Catalonië. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement krijgen vrouwen rozen en mannen een boek. Dit jaar bestaat dit festival exact 40 jaar maar dit alles geheel terzijde… We eindigden de dag met een ouderwetse feestavond waarbij de stoelendans aan het einde het absolute hoogtepunt was. Bijzonder dagje!!

Opstelling: Mart Nieuwenhuis, Max van Emst, Rene Nijhof, Niels Horstink, Niels Eshuis – Jip Lanjouw, Joas Heersink, Cas Wijnhof – Mart Zwiers, Tygo Huisman en Sam Kuipers. Wissels: Jordy Koops, Nick Snoeren en Gaby Said.

s