Nieuws

 

DETO moest dinsdagavond naar Putten om de wedstrijd die enige weken geleden werd afgelast in te halen. Waar Putten eerder dit seizoen de punten meenam uit Vriezenveen, waren de rollen dinsdagavond omgedraaid.

Met assistent trainer Jacob Ensing op de bank als vervanger van de afwezige Hennie in ’t Hof, trapte DETO af op de natte kunstgrasmat in Putten. Ensing had voor dezelfde basiself gekozen waarmee zaterdag in Noordscheschut werd gestart. In de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, al waren de beste mogelijkheden voor DETO.Met name kort voor rust had DETO minimaal één van de twee grote kansen moeten benutten. Eerst was het Coplan Soumaoro die een kluts in de zestien niet over de lijn kreeg en even later zette Kai Wesselink met een fraaie steekpass Ferdi ter Avest vrij voor de goal, echter zijn harde inzet werd gekeerd door doelman Joar Terpstra.

De tweede helft was amper begonnen of DETO kon wel juichen. Waar Soumaoro in de eerste helft de bal er niet in kreeg, schoot hij al drie minuten na de thee de bal hard binnen vanuit een scrimmage in de zestien: 0-1. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Puttenaren waarbij de score beperkt bleef omdat DETO niet scherp genoeg was en omdat “man of the match” van de thuisploeg, doelman Terpstra, zich liet zien met prima reddingen. Toch had hij in de 65e minuut geen antwoord op de pegel die Coplan Soumaoro losliet: 0-2.Ook na de 0-2 had DETO volop mogelijkheden om verder uit te lopen, echter gescoord werd er deze avond niet meer.

Zo won DETO uiteindelijk toch vrij gemakkelijk in Putten, waarbij de kritische noot is dat de score eigenlijk hoger had moeten uitvallen gezien de hoeveelheid kansen die de ploeg creëerde. Door de overwinning is DETO geklommen naar de 5e plaats in de stand van de hoofdklasse B. Gezien het inmiddels respectabele puntenaantal kan de ploeg de komende weken frank en vrij gaan voetballen en gaan proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Dit is een prettig vooruitzicht, zeker ook gezien het feit dat DETO nog 3 ploegen treft van de top 4 en zo wellicht ook nog een rol kan gaan spelen in de kampioensrace van deze clubs. Dit begint komende zaterdag al, als de gedoodverfde kampioenskandidaat SC Genemuiden naar Vriezenveen komt. DETO heeft dan de mogelijkheid om de geflatteerde 3-1 nederlaag in Genemuiden recht te zetten en de spanning in de top van de ranglijst verder op te voeren. De druk ligt zaterdag bij de gasten uit Genemuiden om geen averij op te lopen in de titelrace. We gaan het allemaal zien.

Aftrap zaterdag in Vriezenveen om 14.45 uur. Na afloop is er, ongeacht het resultaat, live muziek in de kantine.

Wedstrijdgegevens SDC Putten - DETO Twenterand

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: De heer R. Groenewegen

Assistent scheidsrechters:De heren M. Yanat en A. Willems

Gele kaarten: Joshua Driehuis (SDC)

Scoreverloop:

49. 0-1 Coplan Soumaoro

65. 0-2 Coplan Soumaoro

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten KnolTim Bongers (60. Koen Fleer), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro (88. Tygo Huisman), Tim Pothast (66. Bas Postma), Hoeseb Yakob,Kai Wesselink (88. Jip Lanjouw), Ferdi ter Avest (60. Hans Matti)

Opstelling SDC Putten:

Joar Terpstra, Joshua Driehuis, Vincent ter Burg, Armando van Breda (65. Bart Posthouwer), Jordy van Selm, Rafael Boer, Steijn van Ark, Daan Wierenga (65. Pieter Haarman), Lucas Veenendaal, Jefta van den Broek (70. Matthew van Duinen), Mark Bouwman

s