Nieuws

 

Na vorige week tegen Berkum 'geen poot aan de trapper gekregen te hebben' stond, er afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de nummer 2 uit Rijssen op de rol.

Met muziek van Coldplay op de achtergrond werd het nog een heel gepuzzel om een assistent scheidsrechter te kunnen strikken, laat staan om een elftal samen te stellen dat voor een stunt ging zorgen. Aangezien A1 vrij was kon er uit dit elftal aangevuld worden.

Dat de jeugd de toekomst heeft bleek na 90 minuten. Wat een mooie pot voetbal bal onder de goed fluitende heer Verduin uit Hattem. Vooraf heel duidelijk afgesproken dat Excelsior direct 'bij de strot te pakken' de wedstrijd zou bepalen. En dat deed het inderdaad. Daar waar Excelsior de beter voetballende ploeg zonder echt grote kansen te creëren was, was het DETO dat met het mes tussen de tanden speelde en gaandeweg was het piepjonge DETO middenveld superieur aan dat van de ploeg uit Rijssen. Ik wil niemand tekort doen maar de aanvoerder van DETO liet zien wat leiderschap inhoudt en ging voorop in de strijd. Vooraf zouden we tekenen voor een gelijkspel maar achteraf zat er meer in het vat. Dan is het extra wrang dat de geboden kansen niet worden verzilverd maar een gemaakte fout direct wordt afgestraft. Maar ja dat is voetbal....

DETO2 - Excelsior'31 2 uitslag: 2-2

Opstelling DETO:

Doel - Mart Nieuwenhuis

Verdediging:

Max Horstman, Niels Eshuis/René Nijhof en Sander Nijen Twilhaar.

Middenveld:

Joas Heersink, Cas Wijnhof en Jip Lanjouw

Aanval:

Mart Zwiers, Sam Kuipers en Gaby Saïd.

Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd.

DETO 2 vs Sparta Nijkerk

Aanvang 12.30u.

Ondertussen bij het zoeken naar m'n auto galmde het over het sportpark 'het Midden':

'That boy 's electric' 'That boy's electric'

en dacht: wat een mooie middag!

s