Nieuws

DETO speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen TVC’28. De trotse lijstaanvoerder van de zondag 1e klasse E uit Tubbergen was te gast in Vriezenveen, waar iedereen blij was dat er weer gevoetbald kon worden en ook nog met publiek.

Vanwege een aantal coronabesmettingen moest DETO hoofdtrainer Hennie in ’t Hof behoorlijk improviseren deze middag en werd aan alle aanwezige spelers de nodige speeltijd gegund om weer in het ritme te komen. In de eerste helft waren de beste kansen voor de gasten uit Tubbergen. Nadat het eerst al een aantal keren net goed afliep voor DETO door ingrepen van defensie of doelman, was het in de 24e minuut wel raak nadat een aanvaller van TVC binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Stefan Huiskes wist wel raad met de penalty en liet Stopel kansloos: 0-1. Een terechte voorsprong voor TVC. En ook na de 0-1 hadden de Tubbergenaren volop kansen om de score uit te breiden. Echter zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Een lange bal van achteruit werd voorin door Hans Matti richting Coplan Soumaoro gebracht die de vrije hoek kon uitzoeken: 1-1. Dit was dan ook de ruststand. Vanwege de kansenverhouding in de eerste helft waren de gasten hier heel begrijpelijk het minst tevreden mee. In de tweede helft kwam DETO wat beter in de wedstrijd, echter de echte scherpte ontbrak nog deze middag. TVC profiteerde een kwartier voor tijd van een misverstand achterin bij DETO waardoor Thijs Koopman zomaar bij de tweede paal de bal kon binnen prikken na een hoekschop: 1-2. Dit was tevens de eindstand en met name op basis van de eerste helft mocht dit absoluut niet onverdiend worden genoemd. DETO heeft nog een week om iedereen weer fit en scherp te krijgen want op zaterdag 5 februari wacht een nieuwe uitdaging als HZVV uit Hoogeveen een bezoek brengt aan “Het Midden” in Vriezenveen. Beide ploegen staan gelijk in de stand met 16 punten uit 11 wedstrijden. Aftrap 14.45 uur.

Begin opstelling DETO: Stopel, Baglar, Koelman, Knol, Matti, Borghuis, Zwiers, Soumaoro, Yakob, Ter Avest, Wesselink