Nieuws

Waar het grotendeel van de teams afgelopen zaterdag geen wedstrijd had, mochten de spelers van Nick Pol deze dag een bekerwedstrijd spelen. De wedstrijd was te zien om 12:30, bij DETO tegen de leeftijdsgenoten van Stevo. Dankzij de goede start in de competitie, 9 punten uit 3 wedstrijden, was het vertrouwen in een goede afloop groot. De tegenstanders hadden echter diezelfde goede start. De trainer was duidelijk naar zijn spelers: “Een mooi moment om te kijken waar we staan. Geef vandaag alles wat je hebt, dan zien we na de wedstrijd wel of dat genoeg is geweest voor de overwinning.”

Na een goede warming up kwam DETO sterk uit de startblokken. Het zegt genoeg dat Stevo de aftrap nam, maar DETO binnen een halve minuut de bal al in bezit had. Dankzij het goede positiespel moest Stevo grotendeels achter de bal aan, waarbij DETO geduldig op zoek ging naar kansen. En die kansen kwamen. Met een goede loopactie van Wout en een misschien nog wel betere pass, schoot Wout oog in oog met de keeper maar net naast. Sil kwam ook nog bijna tot scoren, maar de keeper had een goede reactie op zijn schot. Even later was het Douwe die bijna de score opende. Meerdere goede aanvallen volgden. Helaas had de keeper telkens een goed antwoord op de doelpogingen van DETO.

Het was duidelijk dat DETO het betere spel had en meer kansen creëerde. Met een geweldige steekpass van Douwe stonden er 2 spelers van DETO alleen voor de keeper. Het laatste 'zetje' mocht gegeven worden door Luca, die de bal snoeihard en met volle overtuiging in het dag van het doel schoot. De 1-0 was een feit.

Na de openingstreffer gingen de spelers van DETO door met waar ze mee bezig waren: de bal in bezit houden, kansen creëren en Stevo geen tijd gunnen aan de bal. Het goede veldspel werd beloond, want na een goed opgezette aanval was het uiteindelijk Jaap die de score verdubbelde. De aanvoerder was meegekomen naar voren, kreeg de bal vlak voor het doel en schoot rustig binnen.

In de tweede helft was Stevo fysiek meer aanwezig dan de eerste helft. Hierdoor kwam DETO minder aan voetballen toe. Los van een paar mogelijkheden, was het vooral Stevo dat na rust gemotiveerd was om de aansluitingstreffer te maken. Ze kregen ook kansen om dit te doen, maar keeper Bryan liet maar weer eens zien waarom hij een meerwaarde is tussen de palen. Met een aantal goede reddingen wist hij deze wedstrijd de 0 te houden.

Zeker op basis van de eerste helft, was de 2-0 overwinning een terechte uitslag. Dankzij de overwinning blijft DETO kans maken bekerwinst. Naast het winnen van de beker, willen de spelers ook graag bovenaan eindigen in de competitie. Om dit doel te bereiken, moeten ze er aankomende zaterdag weer staan. Dan staat de uitwedstrijd tegen buurman DOS op het programma. Deze wedstrijd begint om 12:30 uur. Hopelijk tot dan!