Nieuws

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na de knappe overwinning op de Vroomshoopse Boys mochten we afgelopen weekend aantreden tegen STEVO. Voor trainer Dominik Dimitrovic een 2de weerzien met de selectie die hij 2 jaar geleden onder zijn hoede had.

In de opstelling was er 1 wijziging, Remco stond na een langere periode van ziekte in de basis en start linksvoorin, Petran mocht zich aan de rechter kant bewijzen en deed dat binnen 5 minuten. Uit een corner van Jip schoof Petran de bal met binnenkant voet in de verre hoek, 0-1! Je zou verwachten dat dit een positieve prikkel zou geven maar 3 minuten later staan we 2-1 achter.. Eerst krijgt STEVO een corner en hun spits (Koen) draait om zijn as en schiet de bal in de bovenhoek en even later staat het achterin 3 tegen 1 waar hun overtuigend binnen schieten (Jan)

De wereld op zijn kop en we moeten weer van voor af aan beginnen. Het krachtsverschil was groot en STEVO compenseerde dit met een bult werklust, waarbij ze een aantal keren op en over het randje speelde. Op het middenveld is er een tackel met 2 benen op de bal en even later volgt de eerste gele kaart voor STEVO als er een pittige overtreding wordt gemaakt op Toon, die zich later in de 2e helft moest laten vervangen door een blessure. In de 38e minuut wordt er een schandalige overtreding gemaakt aan de linkerkant, Petran is sneller maar de centrale verdediger schept hem vol. Een gele kaart met een rood randje zou je zeggen maar de scheidsrechter geeft geen kaart. In de rust verklaard de scheidsrechter dat hij een fout had gemaakt. Het zegt voldoende dat ook Petran zich in de 2e helft moet laten wisselen.

In de eerste helft krijgen we nog 2 kansen, eerst schiet Jip de bal van 22 meter richting de kruising maar de uitstekende keeper van STEVO (Ivo) tikt de bal over en even later hebben we een goede corner in huis en die bal gaat net naast.

De tweede helft komt traag op gang. DETO heeft de bal en is voetballend verder maar weet weinig kansen te creëren. STEVO verdedigd met man en macht en doet dat gewoon goed. David en Stijn komen in het veld voor de 2 geblesseerde spelers en kort daarna maken wij de terechte 2-2. Uit wederom een corner komt de bal via de kluts voor de voeten van Jip en hij schiet overtuigend raak. Daarna lijkt het momenten bij ons te liggen en krijgen we via Joas een grote kans met een bal die net naast gaat en 2 mogelijkheden door de as die net niet aankomen. In de 76e minuut volgde de 2 gele kaart voor STEVO na een slimme overtreding.

In de laatste 10 minuten lijken de krachten op voor beide teams en krijgt STEVO zelfs nog de grootste mogelijkheid. Wout val t nog in voor Joas en er volgt nog een derde gele kaart als de, tot rechtsback omgetoverde aanvaller van STEVO heel graag het shirtje van DETO wou hebben. Uiteindelijk blijft het 2-2 en dat is onnodig puntverlies.

De trainer verklaart voor Sport Twente: “In 80 seconden geven we 2 goals en dus 2 punten weg in een wedstrijd die we verder gedomineerd hebben. STEVO bewijst dat je met werklust een bult kan bereiken en die les nemen we graag mee als we over 2 weken het mogen opnemen tegen De Zweef, wel baal ik van de 2 blessures die we hebben opgelopen, STEVO heeft 3 kaarten gekregen (en dat hadden er 5 moeten zijn) en wij géén één. Dat zegt genoeg over het wedstrijdbeeld.